Welanders

Welanders on oppimateriaalin ja luontoinformaation tuottamiseen erikoistunut pieni yritys, joka on perustettu vuonna 2001. Tärkeimmät valttimme ovat luontoon liittyvä asiantuntemus, vahva pedagoginen osaaminen sekä pienen yrityksen mahdollistama joustavuus. Erityisesti luontopoluille voimme tarjota valmiita tuotteita, sillä tuotamme tarvittaessa sekä tekstit että kuvitukset. Lisäksi käännämme luonto- ja ympäristöaiheisia tekstejä suomesta ruotsiksi, lajinimet erikoisuutenamme. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. WWF, Luontotieto Keiron, Metsähallitus, Natur och Miljö ja kustannusyhtiö Schildts & Söderströms.

Welanders on Krister Welander, KM, biologian ja maantiedon lehtori (eläkkeellä) sekä Ann-Christine Welander, KM, luokanopettaja.

 

Welanders ylläpitää verkossa lajisanastoa, joka sisältää kaikki Suomessa esiintyvät eliölajit, joilla on sekä suomen- että ruotsinkielinen nimi. Helppokäyttöinen sanasto on nopea ja tärkeä käännösapu niin ammattikääntäjille, biologianopiskelijoille, journalisteille kuin muille asiasta kiinnostuneille.